Bedrijven en scholen

Bedrijven en scholen

Speciaal voor bedrijven en scholen biedt Krav Maga Den Haag maatwerk. We bieden training aan in de bedrijven en op de scholen zelf of op een locatie naar keuze. Er is een mogelijkheid om een combinatie van trainingen te volgen, of een complete nieuwe training samen te laten stellen speciaal toegesneden op de situatie en vraag van de opdrachtgever. Wij beiden de volgende programma’s:

-security training

Een training op het gebied van zelfverdediging, aan mensen die werkzaam zijn in bv de beveiliging, openbaar vervoer of het gevangenis wezen.
Naast de basis zelfverdediging ( Krav Maga IKMF) technieken behandelen we ook: aanhouding, fouilleer, transporteer en controle technieken. Omgaan en gebruik maken van Maglite.  Klanten oa: het security team van Europol G5

-Agressiereguleringstraining

Hierbij werken we vooral aan de verbale mogelijkheden van het omgaan met agressie. Daarnaast speelt ook lichaamshouding en stemgebruik een belangrijke rol. We leren verschillende vormen van agressie te herkennen en daarop te anticiperen. Deze agressiereguleringstraining is vooral geschikt voor onderwijzers, baliepersoneel, veiligheidspersoneel, zwembadmedewerkers en winkelpersoneel.

Een weerbaarheid training

33Mensen willen hun gevoel van veiligheid vergroten en willen in staat zijn adequaat te reageren in situaties waarin zij te maken krijgen met geweld of intimidatie. 

Zij willen hun persoonlijke weerbaarheid vergroten in situaties die uiteenlopen van subtiele intimidaties tot aan fysiek geweld. Voor deze doelgroep bieden wij een complete weerbaarheidstraining waarbij we fysieke en verbale technieken combineren. We leren hoe te handelen in bedreigende situaties.

 

 Speciaal voor deze weerbaarheidstraining heeft Krav Maga Den Haag een de-escalatiemodelvolgens het timeline-principe ontwikkeld:

 

 

 1. Gevaarlijke situaties vermijden door het maken van verstandige keuzes en door het leren luisteren naar de eigen natuurlijke instincten
 2. Gebruik maken van de juiste lichaamshouding om een conflict te voorkomen
 3. Gebruik maken van verbalede-escalatietechnieken om een conflict te voorkomen of op te lossen
 4. Overleven of controleren van een gevaarlijke situatie door gebruik van fysieke zelfverdedigingstechnieken (Krav Maga)

 

-Gevaarbeheersingstraining

In de gevaarbeheersingstraining gaan wij in op het juridische kader waarbinnen uw personeel kan en mag opereren en bieden wij u een stevige fysieke zelfverdedigingstraining speciaal op maat. De technieken die wij gebruiken ontlenen wij uit het reality based self-defense system Krav Maga, oorspronkelijk ontwikkeld voor onder meer de Israëlische geheime dienst. Deze training is bedoeld voor veiligheidspersoneel, portiers, bus- en trammedewerkers en winkelpersoneel.

-Rots en Water-training

 

Rots en Water is een psychofysiekeweerbaarheidstraining speciaal geschikt voor kinderen, ontwikkeld door Freerk Ykema. Naast dat deze training in veel Nederlandse scholen wordt aangeboden is hij wijdverspreid in Australië

De training is geschikt voor kinderen die:

 •  wat assertiever zouden willen worden
 • zich beter willen leren beheersen

 • beter willen functioneren in een groep

 • sociaal vaardiger willen worden

 • zich veiliger willen voelen

 • bewuster willen worden van hun fysieke houding

 • beter willen leren luisteren naar de signalen die hun eigen lichaam geeft

 • hun eigen grenzen duidelijker willen stellen en die beter willen verdedigen

 • willen leren wat ze kunnen doen als ze gepest worden

In de Rots en Watertraining wisselen fysieke oefeningen en kringgesprekken elkaar af. De oefeningen vinden hun oorsprong in oosterse vechtkunsten zoals aikido en karate en in verschillende socialevaardigheidstrainingen. De Rots en Watertraining wordt gegeven door een gecertificeerd Rots en Watertrainer.

 -Workshop vechtsport

Tijdens de workshop vechtsport oefenen we technieken uit het jiujitsu, judo, kickboksen en Krav Maga. Deze workshop is speciaal geschikt voor het onderwijs, maar ook als onderdeel van een feestje (vrijgezellenfeest of teambuilding). Deelnemers leren elkaar vaak ook letterlijk van een andere kant kennen. Er worden grondtechnieken geoefend en speciale oefeningen ter bevordering van het doorzettingsvermogen. Na deze workshop zullen de deelnemers terugkijken op een middag vol actie en plezier.workshop-vechtsport-school 

Een foto impressie van een workshop Krav Maga Den Haag, op het Bonaventuracollege in Leiden:

Junior Krav Maga, zelfverdediging voor tieners

Een impressie van een les zelfverdediging speciaal voor tieners van 14 tot 18 jaar.

 

Weerbaarheid Den Haag

Krav Maga Den Haag

Zelfverdediging jeugd